Zoom確認按中國政府要求關閉六四活動連線

zoom公司剛剛發表聲明,承認接受來自中國政府的要求,關閉紀念六四的活動。我對此表示震驚與抗議。

王丹發表聲明回應:

1中共正積極主動地向全世界的民主制度發起進攻,他們已經開始插手美國等國家的社會制度和生活方式。全世界都應當警惕這個警訊;

2美國的企業應當遵守美國的法律和社會規範,任何為了自己的商業利潤而侵犯自由民主體制的行為都是對美國國家利益和人民生活的侵犯。

3zoom公司配合中國的要求,使得我們的活動無法順利舉行,這樣的行為不是一個聲明就可以擺脫責任的。我們將繼續尋求法律和輿論的支持,要求zoom公司為自己的錯誤行為承擔責任。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store