KOL家明批評193惹公憤後「辭職」

ERROR成員193(郭嘉駿)日前喺IG限時動態上載限量版波鞋照片,並寫上:「I NEED THESE TWO PAIRS US 12 有冇人幫到手呀」,事件令KOL家明喺社交網站發長文狠批193。

KOL家明喺長文中指「明星,唔係咁做的」,193利用人氣及影響力搲鞋令人反感,仲話限量版波鞋售價超過二萬七千港幣,粉絲花上超過一個月人工買鞋俾你過唔過意得去,「錢就你賺,鞋就「老婆」買,公平咩?」,最後更寫上「想繼續紅下去,你要知自己咩料。」帖文出街後,唔少網民人留言力撐193,例如:「其實如果3爺想老婆sss送對鞋俾佢,根本就唔需要post IG story! Fan club 有自己group㗎嘛,使乜公開講?!」、「老屈?人哋有話唔比錢?我唔係error粉但我睇唔過眼呢啲所謂KOL亂屈人」、「搏出位R課金,食相難看呀~」、「假定咗立場再上綱上線, 成篇嘢其實都係你幻想出嚟咋喎…」、「人地講句I need this two pairs就俾你放大加幻想黎批鬥。搵野作文都唔洗咁」、「你無聊到要幻想一大堆嘢去謀殺人哋人格而刷存在感?!」及「你會唔會諗多左呀,佢邊有叫人買,唔好將你自己既壞思想擺係人地身上」等等。