香港的士排長龍邊境接逃亡中國客

中國因應武漢肺炎疫情持續惡化,各省市陸續宣布封省、封城,廣東省深圳市7日晚間也公告,今(8)日起實施車輛管制,同時對所有村社進行100%的「圍合封閉式管理」,全面封城防範疫情,消息一出,香港昨晚間就出現大量的士前往深圳灣口岸,等待接送由深圳進入香港的乘客。

昨晚深圳口岸就出現大排長龍的計程車,都是要將深圳民眾載入香港,長長車龍長達1公里。

不少台灣批踢踢實業坊(PTT)鄉民見狀,直呼「互相傷害」、「香港完蛋了,美國什麼時候要禁香港航班?」、「香港人死定了,台灣要快點斷航」、「之前反送中時,不是都說不會去香港」、「去香港有比較好嗎,同歸於盡而已」、「下週變成香港人瘋狂湧入台灣」。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store