陳時中批譚德塞拒停與中國往來導致肺炎大流行

世界衛生組織總幹事譚德塞今天召開記者會痛批台灣;對此,我中央流行疫情指揮中心指揮官陳時中表示,今年1月30日譚的一句話「不要限制跟中國的貿易和旅遊」,讓全世界國家陷入現在的困境。

陳時中說,總統蔡英文邀請譚德塞來台灣,他也覺得非常歡迎,讓譚來看看我們的人民素養和防疫;對於世衛的作法到底對或錯,時間會證明。

陳時中說,譚德塞在今年1月30日說了一句話「不要限制跟中國的旅遊和貿易」,就是這句話造成其他國家的困境,但台灣沒有聽進這句話,還陸續對湖北、廣東、溫州、河南採取限制,到2月4日還要求回國要居家檢疫。

陳時中說,大家都會去檢視,他也想對譚德塞說,與其有時間罵台灣,還不如好好花時間向台灣學習。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store