鐘南山警告武漢肺炎存在人傳人現象

國家衛健委高級別專家組組長、中國工程院院士、國家呼吸系統疾病臨床研究專家鐘南山表示,武漢減少輸出是非常重要的一個方面,武漢會有很嚴格的篩查檢測措施,特別是體溫檢測,體溫高的不建議離開武漢。預防和控制最有效的方法是早發現早治療,確診病例的隔離治療非常重要,這個冠狀病毒沒有特效藥,但是現在正在進行一些動物試驗觀察,科學研究要跟上。春節期間,估計得病的人數還會有增加,要防止傳播,防止出現超級傳播者。

鐘南山院士指出,早發現、早診斷、還有治療和隔離,這是最有效的,最原始的防控辦法。對已經確診的病人進行有效隔離,減少接觸是極為重要的,從公共衛生的角度來說是最重要的。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store