袁國勇疑似受壓撤回《明報》文章

袁國勇,原本大家都對你的敢言致敬,但不到24小時,你便受壓跪低了,你對支持你的香港人情何以堪?香港現在連一位肯講真話的學者也容不下了,袁國勇,你不如辭職歸去吧。

明報觀點版今日刊登香港大學李嘉誠醫學院微生物學系名譽助理教授龍振邦,及香港大學李嘉誠醫學院霍英東基金(傳染病學)教授袁國勇來稿〈大流行緣起武漢 十七年教訓盡忘〉,龍振邦及袁國勇現撤回文章。

龍振邦及袁國勇表示,他們是科學家,終身追求科學真理,不了解政治,也從來無意捲入政治。「文章表達不適當,用詞甚至有錯誤,並非原意,希望外界不要把我們捲入政治,留給我們一個空間研究。」

他們稱,該文與政治無關,旨在提出尊重真相、移風易俗。若當中的手民之誤引起任何誤會,龍振邦及袁國勇表示歉意。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store