自由黨榮譽主席勸張宇人「跳船」

自由黨榮譽主席田北俊出席電台節目時表示,包括他在內的4名榮譽主席,現時都呼籲張宇人辭任行會。

田北俊指出,仍有那麼多人參與遊行,反映市民對修訂《逃犯條例》真的很有意見,自由黨內開始檢討在修例事件上的處理手法。

田北俊稱,自由黨在上月9日反對修訂《逃犯修例》的遊行後,出聲明支持政府如期恢復二讀,是做了幫兇,令上街的市民覺得政府當他們「無到」。

他認為,自由黨當時的決定太過倉卒,據他理解,黨魁鍾國斌並不支持修例,但作為行會成員的張宇人,要全力支持政府。他稱,如果當時黨內四名立法會議員都表示要再考慮是否支持修例,情況可能不一樣,包括他在內的4名榮譽主席,現時都呼籲張宇人辭任行會。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store