美議員提案禁對香港售人群管制裝備

美國民主黨籍眾議員麥高文(Jim McGovern)周二提出法案,名為《保護香港法》(PROTECT Hong Kong Act),要求禁止美國政府向包括港警在內的紀律部隊,出售人群管制裝備。

法案由麥高文、共和黨眾議員史密斯(Chris Smith)及民主黨眾議員卡納(Ro Khanna)共同提出,要求禁止美國政府向包括港警在內的紀律部隊,出售某些非致命的人群管制裝備、國防物件及服務。

麥高文表示,「對於香港警方使用美製的警察裝備暴力鎮壓香港的和平示威者深感關注。美國必須承認所有人的人權和尊嚴,即是我們必須不容許美國公司把這設備售予有證據用於不道德及不公平用途的外國政府」。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store