美國要求世衛與台灣政府聯繫抗疫

美國駐合國歐盟辦公室常任代表布蘭姆柏格(Andrew Bremberg),6日在世界衛生組織(WHO)執委會中呼籲,在對抗武漢肺炎疫情的當下,世衛應「直接和台灣衛生當局連繫」。

他發言指出:「針對快速發展的冠狀病毒,台灣是受影響的地區,世衛提供台灣(Taiwan)現有的公衛數據,並與台灣公衛當局直接連繫相關行動,是技術上的當務之急。」

武漢肺炎爆發之初,世衛在1月22日之前的每日報告將台灣列為中國地區,之後則改稱「台北」,名稱一變再變。

過去數天,台灣友邦在世衛發言支持台灣加入世衛或作為觀察員,中國大陸代表團6日在執委會表達「強烈不滿」,認為各國在技術會議偷渡台灣議題。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store