美國確診武漢肺炎人數突破10萬人

全球累計增至超過59萬人,確診感染新型冠狀病毒,26000多人死亡。根據美國霍普金斯大學統計,美國的累計確診病例突破10萬宗,意大利排第二,累計超過86000宗。傳媒形容,意大利好像每日失去一條村莊的人口,民眾在一場悲劇中抗爭。

美國總統特朗普簽署2萬2千億美元刺激經濟方案,應對疫情,又頒布聯邦法令強制通用汽車,安排部分廠房改為生產在醫院使用的呼吸機。世界衛生組織總幹事譚德塞說,至少仍需要12至18個月研製新型肺炎疫苗,呼籲所有人及國家,不應使用未經證明有效的治療方法。

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store