美國將禁中國四家電訊公司提供服務

美國國務卿蓬佩奧表示,美國將禁止中國電信等四家公司,提供往返美國的電信服務。

蓬佩奧表示,美國正在努力確保不可信的中國電信公司,不與美國的電信網絡連接,認為這些公司對美國的國家安全構成威脅,因此不應提供來往美國的國際電信服務。他將與司法部長巴爾、國防部長埃斯珀以及國土安全部代理部長沃爾夫,一同敦促聯邦通訊委員會,撤銷和終止授權四家中國電信公司提供往返美國的電信服務。

另外,蓬佩奧再次指責,中資程式TikTok及微信危害美國公民的個人數據,建議將不受信任的中資程式下架,國務院將會同商務部及其他部門合作,限制美國境內的中資雲端服務供應商,收集、儲存及處理數據等敏感資料。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store