美參議院指三家中資電訊商危害國家安全

美國國會參議院一項報告指出,三家中國電訊公司在美國營運20年,未受適當監管,可能危害國家安全。

這項跨黨派調查報告指出,中國聯通、中國電信及太平洋網絡的子公司,由2002年在美國營運以來,聯邦通訊管理局屬下小組,未有充分履行職務,成員10年內去過中國電信和太平洋網絡子公司視察兩次,無接觸過中國聯通。

這個小組由司法部、國土安全部和國防部官員組成,專門監察外國電訊公司,調查小組主席俄亥俄州共和黨參議員波特曼指控中國共產黨,利用國營企業,向美國加強其網絡和經濟間諜活動。

較早前,特朗普政府發出行政命令,要求成立委員會,檢討在美國營運的外國電訊公司,對美國國家安全構成的風險。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store