《紐約時報》終止與《中國日報》合作 刪除新聞式廣告

《美國之音》報道,《紐約時報》已經將中國官方媒體《中國日報》刊登過的付費宣傳刪除;《華盛頓郵報》及英國《每日電訊報》亦已終止與《中國日報》合作。《紐約時報》發言人表示,今年初決定,停止接受國家媒體以新聞形式的廣告,包括《中國日報》,若果來自國家媒體其他形式的廣告,只要符合公司的廣告標準,亦會接受。

報道表示,《中國日報》在十多年來,以插頁形式在《紐約時報》、《華盛頓郵報》和《華爾街日報》等海外主流媒體刊登廣告,宣傳中國政府的政策以及美化中國形象。美國司法部資料顯示,自2016年11月至2020年4月間,已向美國媒體共支付1900多萬美元印刷費和廣告費。到今年4月為止,《中國日報》仍與《華爾街日報》和《外交政策》網站有資金往來。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store