特朗普稱不願中共暴力鎮壓香港

香港緊張局勢進一步加劇之際,美國總統特朗普表示,不希望看到中國對香港的抗議活動進行暴力鎮壓。他再次希望習近平能與香港抗議人士會面。

美國之音報道,特朗普總統8月15日在新澤西莫里斯頓(Morristown)的市政機場搭乘「空軍一號」專機之前對記者做如上表述。在回答是否擔心中國政府對香港進行暴力鎮壓的問題時,特朗普指出,如果習近平能與香港抗議活動領袖們會面,局勢就能很快化解。

特朗普對記者說,「我感到擔憂。我不願意看到暴力鎮壓」。

在此之前,有記者看到數百名中國武警官兵在比鄰香港的深圳一個體育館進行演練。美國國務院對中國當局可能派武警到香港制止抗議者表示擔憂。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store