特朗普保護香港免受解放軍入侵

美國總統川普說,美中有「非常好的機會」達成協議,但香港的動盪「是複雜化的因素」。他說,「若非因為我,數千香港人現在恐已喪命」,「他(中國)沒有這麼作的唯一理由是因為我說,這將衝擊我們的貿易協議」。

彭博報導,川普22日接受「福斯與朋友」(Fox & Friends)節目專訪提到,「如果不是我,香港將在14分鐘之內被消滅。」「我支持香港,我支持自由,不過我們也正處於達成史上最大協議的進程中,若我們可以達成,那將非常棒。中國希望如此,我們也希望如此」。

川普並未公開表示是否他將簽署日前在參院一致通過,並贏得眾院支持的香港人權與民主法案。外界預料他最快於22日簽署該法案。

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store