澳門4月13日有條件復課

澳門計劃下月13日起分階段復課。

澳門教青暨青年局向學校發表預案,計劃在下月13日優先讓高中生復課,之後分批讓其他學生逐步復課,預計最遲一批的小一至小三、幼兒教育及特殊教育學生,可以在5月4日起復課。

教育暨青年局表示,在復課指引的研判上,每間學校不論中、小學或幼稚園,都有課室面積規範與學生佔用面積的指引,不論是使用2004年或2010年不同年代的標準,學校均有條件按指引保持學生座位之間有1米的距離。

教青局續指,現時只須調整教學活動的形式,特別是幼稚園的教學方式。幼稚園課室的枱櫈多以小組圍坐的方式擺設,如果按照指引需要作調整,把枱櫈分開保留間距便可。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store