港台《左右紅藍綠》煽動仇恨被嚴重警告

通訊事務管理局今日公布,審議兩宗投訴個案,分別涉及廣播機構違反《電視節目守則》及《電視廣告守則》的規定。

其中一宗個案有關港台在去年11月20日在31及31A台播放的《左右紅藍綠》,通訊局認為有關節目的準確性、煽動仇恨、公平及個人意見節目中真實資料的投訴成立,並決定向港台發出嚴重警告,敦促它嚴格遵守《電視節目守則》中的相關條文。

而另一宗投訴,則涉及奇妙電視於去年8月及9月在開電視台播放的《30分鐘大放餸》,通訊局決定投訴成立,並向奇妙電視發出勸諭,敦促它嚴格遵守《電視廣告守則》中與間接宣傳相關的條文。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store