泰國政府取消香港免簽證又現羅生門

路透社引述泰國內政部長說,泰國星期三取消了對18個國家的入境簽證,並取消了對另外三個國家的簽證豁免,以遏制冠狀病毒的傳播。

不過,有線新聞引述泰國駐港總領事館表示,香港特區護照持有人的免簽證安排不變。

以前,有18個國家或地區的國民可以使用護照或旅行證件在泰國移民檢查站申請到達簽證(VoA)。

這18個地方包括保加利亞,不丹,中國(包括台灣),塞浦路斯,埃塞俄比亞,斐濟,喬治亞,印度,哈薩克斯坦,馬耳他,墨西哥,瑙魯,巴布亞新幾內亞,羅馬尼亞,俄羅斯,沙特阿拉伯,烏茲別克斯坦和瓦努阿圖。

部長說,韓國,意大利和香港的簽證豁免將被取消。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store