民主派初選服務站延至中午12時開放

民主派在今明兩日舉行立法會選舉初選,警方昨日到負責設計初選投票系統及票站指引的香港民意研究所辦公室調查及搜證之後,民主動力宣布,初選服務站的開放時間延至中午12時。

民主動力表示,警方突然進入香港民意研究所,對電腦系統進行調查,導致初選的最後階段準備工作被延誤,重申初選使用另一獨立電腦系統,警方的調查不影響初選,技術團隊亦考慮到系統安全問題,正重設加密匙。

警方表示接獲報案,懷疑有市民包括警員的資料外洩,可能涉及研究所的電腦系統被不法之徒入侵,於是展開調查。

香港民意研究所主席及行政總裁鍾庭耀表示,警方調查是否有人洩露個人資料,或者是否有黑客入侵,在了解過電腦系統的出入活動等後,未有檢走電腦。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store