東京奧組委首鬆口奧運或延期一至兩年

東京奧運.帕奧組織委員會(東京奧組委)理事高橋治之向《華爾街日報》(WSJ)表示,如果因為武漢肺炎疫情擴大,導致今年夏天無法舉辦奧運會、帕奧會,那延後一年到兩年,是最可行(最も現実的な)的替代方案。2020年東京奧運原定今年7月24日開幕;帕奧會原定8月25日開幕。

《華爾街日報》10日報導,高橋治之在專訪中直言,考慮到對經濟的影響,中止奧運或無觀眾比賽(閉門比賽),都不可行。但高橋未否定,延期的可能性。

高橋表示:「奧運不能停辦,但會考慮依情況延期。但這樣一來,特別是美國電視台的轉播權利,(一旦延期)國際奧委會將面臨許多問題」。高橋又指,如果延期,會延「1、2年」。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store