星島發盈警全體員工減薪

正在洽售股權的星島新聞集團 (01105) 發布盈警,截至2019年12月底,股東應佔虧損約2200萬元,主要由於香港在2019年下半年之激烈抗議行動,及環球地區政治不明朗導致經濟放緩,令報章廣告收益減少,以及若干非經常性開支項目所致。詳細業績將在3月底發布。

另外,星島指出,鑑於現時惡劣的營商環境,將實施一系列措施以減省成本,包括不同程度之員工薪酬下調,當中執行董事及高級管理人員將會減薪25%。其後星島向員工發內部信,指包括兼職員工在內的大部份員工將減薪10%至15%,減幅按現有薪酬水平而定,下月1日開始生效。集團在信中提及,集團面對快速逆轉的市場狀況,必須及時作出調整。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store