日本港人新宿組人鏈聲援香港

一年前的今日,香港發起「香港之路」的全港手牽手人鏈活動,效法波羅的海抗爭並希望喚起國際關注反送中。今日一班居住在日本的香港人,亦發起人鏈活動,大約有70人參加,他們繼續支持香港,同時聲援早前被捕的前香港眾志成員周庭。

Image for post
Image for post

在日香港人組織組織「Stand with HK@JPN」在當地時間晚上7時至9時,於東京新宿東南口舉行手牽手人鏈活動。參加者中有人穿上黑衣,有的拿起自製標語,有的拉起「光復香港,時代革命」橫額,以及亮起手機照明,在馬路邊一字排開,支援香港民主運動的訴求。

「Stand with HK@JPN」表示,希望今日在新宿的人鏈活動可以給予香港人鼓舞,又指「喺國安法嘅壓力之下,熟悉嘅口號變成咗禁語,但係香港人唔會放棄!國際戰線會繼續全力聲援香港」,組織又表示,「敬請期待日本戰線嘅最新發展」。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store