捷克議長訪台挺香港爭取民主

捷克參議院議長維斯特奇爾繼續在台灣的訪問行程。他下午到政治大學演講,說希望此行有助台灣打開歐洲之門,又呼籲民主國家共同支持正在為民主而鬥爭的香港人。

維斯特奇爾早上出席經濟投資論壇,與台灣簽署三項合作備忘錄。台灣的經濟部長王美花表示,台方未來會增加在捷克和對歐洲的投資。

正在歐洲訪問的國務委員兼外長王毅,形容維斯特奇爾訪台是公開挑釁,一定要讓其為自己的短視行為和政治投機付出沉重代價。王毅說,在台灣問題上挑戰「一個中國」原則,就是與14億中國人民為敵。

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store