拜登若當選亦會維持制裁中國措施

美國民主黨總統參選人拜登的高級外交政策顧問布林肯說,如果總統特朗普就香港問題向中國施加制裁,拜登若果在大選中勝出,亦會繼續執行這些制裁。布林肯說,美國必須要就北京政府在香港的行動,表明反對的立場,拜登將會與美國的盟友聯手向中國施壓,亦會執行國會早前通過的《香港人權與民主法案》,包括向中國相關官員、金融機構、公司及個人作出制裁。

不過,布林肯批評特朗普,在香港去年爆發反修例示威時,公開讚揚中國國家主席習近平,強調如果香港失去由法治支撐的自由經濟,中國亦不應由這個自由經濟獲益。眾議院議長波洛西說,在六四事件即將發生三十一周年的前夕,大家特別關注中國的人權問題,希望每個人都挺身而出,反對中國政府取走香港的自治權。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store