張宇人拒辭職自由黨陷分裂

自由黨因為惡法再現分裂。自由黨榮譽主席田北俊聯同其餘3名榮譽主席,去信黨主席張宇人,要求辭任行會成員,有關要求獲部份黨員、如黨魁鍾國斌表態支持,但並非所有黨員都與田站在同一陣綫。

據了解,至今未有回覆傳媒查詢公開回應的張宇人,今早向部份黨員稱:「知道有人想迫我」,但表明不會退黨,強調現時黨內要團結、冷靜處理事件。

代表飲食界的張宇人現年70歲,出身飲食業世家,現為管理顧問公司主席。翻查行會利益申報冊,張宇人未有申報為任何受薪董事;與配偶在沙田擁有一個自用住宅及車位。而在2017年特首選舉,張宇人支持林鄭,田北俊與周梁淑怡則支持曾俊華。

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store