國泰警告員工勿參加非法集會

國泰行政總裁何杲(Rupert Hogg)今日向員工發放一份聲明,表示該公司任何時間有義務地遵守法律,對於非法活動零容忍,員工支持或參與非法抗議活動將接受紀律處分後果,結果屬嚴重,及可能包括被解僱。

何杲表示,公司行為守則要求員工保持專業及高標準,例如在保密及社交網絡方面。最近有員工公開機密業務資料是違反行為守則,是不能容忍。何更指,員工於工作時段以外的行為及言論,均對公司呈重要影響,根據社交網絡政策,員工不能發放任何侵犯同事私隱、構成欺凌或騷擾的文帖。

對於機場或出現的抗議活動,何杲指出,若超出監管機構容許的範圍,抗議活動將被視為違法,因此員工不應支持及參與這種抗議,公司亦關注抗議活動變為失秩序及暴力。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store