北海道初中及小學因肺炎疫情停課

隨著新冠狀病毒的傳播,北海道教育委員會已決定要求市教育委員會將北海道的所有公立小學和初中暫時關閉一段時間。市級教育局將分別公布停課安排。

在北海道,共有35人被確診感染肺炎。在愛別津町的校車司機,在江別市小學的學校工人和苫小牧的高中女生等傳染病向學校的傳播已變得更加嚴重。中富良野町的市立小學因為該校有兩名同學被感染而暫時關閉至3月3日,而江別市立初中則關閉到3月6日。

州長鈴木直一(Naomichi Suzuki)在25日晚舉行的工作隊會議上,要求北海道教委員會停課,並指出不少家長都感到不安。在此之前,北海道政府已通知北海道的所有公立和私立學校及幼兒園,要求縮短舉行畢業典禮和畢業典禮的時間及限制出席人數。

25日,教育,文化,體育,科學和技術部要求縣教育委員會和其他機構考慮在學校沒有發現感染者的情況下主動暫時關閉其他沒有感染者的學校。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store