中華民國國旗在香港飄揚

香港反送中示威升級,民眾自發性發起「港台連線、雙十國慶」等系列活動,要將「青天白日滿地紅」、「台灣旗」或「台灣獨立旗」插遍香港,今日就有不少香港網友分享在路上看見中華民國國旗飄揚景象。

Image for post
Image for post

據「香港突發事故報料區」社團,有香港網友貼上照片,在將軍澳的路上,位於天橋中間即插上一隻中華民國國旗,網友發文甚至稱「發現正統中國國旗一支」,讓不少網友看到後留言,「香港人和台灣人民一同慶祝 10.10 國慶」。

在旺角連儂橋上,也有「青天白日滿地紅」和「台灣旗」穿插貼滿整座橋,上頭還寫有斗大字眼「守住台灣民主自由、台灣香港民主路上一起加油」。

Image for post
Image for post

在1997年香港主權移交之前,香港每逢雙十國慶,街頭都會掛滿青天白日滿地紅的中華民國國旗;而香港民眾號召「愛國愛港、愛中華民國,雙十國慶、18區遍地開花」將於今晚6點戴口罩、穿黑衣在尖沙咀、九龍塘等商場快閃,並搖中華民國國旗以及唱國歌,並在附近連儂牆貼國旗與反共標語。

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store