中聯辦辦開放日又如何?

中央駐港聯絡辦公室,即中聯辦,係中央駐港最高權力機關,其角色雖然定為「聯絡」,但其實係北京政府駐港辦事處,以及中共香港特區黨委。而呢個機構不止是政府官方部門,而是從事多項商業活動,例如出版文匯報,大公報,香港仔,以及經營香港最大圖書出版及發行機構聯合出版集團,旗下的商務,三聯,中華書店壟斷香港書店。還有更多的是操控香港親北京的社團及政黨及商界,中聯辦根本就是一個政府組織,與特區政府共同管治香港。

中聯辦強調與香港人行埋,到底意思是什麼呢?是要取代特區政府位置當太上皇,還是要建立特區黨委制度?若然中共好想在香港實行黨委制度,那其實可以開宗名議, 毋須另立名字。現在已是明刀明槍一直涉特區內政了,倒不如告訴港人王志民才是大佬吧。

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store