中共控制香港書店逾半市場

其實,中共以不同名目滲透香港人日常生活早已不是新聞,今次港台報道香港本地出版行業被中共旗下的聯合出版集團操控已非新聞。但點解政府仍然不願面對呢個現像呢?係因為頂頭既嘢不便評論,定係已違反一國兩制卻又唔敢出聲?我們的林鄭特首原來真係好打得,比中共企喺度打果隻,呢位娥姐睇怕係斷送香江自治既最後一位特首了。我試下列出中共涉及香港民生的生意,大家有補充請留言。

出版:聯合出版集團(包括中華,三聯,商務等書店及多個不同品牌出版社)

發行:聯合書刊發行

報紙:文匯報,大公報,香港仔,中國日報

油站:中石油,中石化

超市:華潤萬家,Tesco

電訊:中國移動香港,中國聯通香港,中國電信CTExcel ,中信電訊國際

電視:鳳凰衛視,中央電視台,新華電視

飲食:麥當勞(中信集團)

銀行:中國銀行,建行亞洲,工銀亞洲,南洋商業銀行,中信銀行

航空:香港航空,香港快運

Written by

A columnist in political development in Greater China region, technology and gadgets, media industry, parenting and other interesting topics.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store